Доступність посилання

ТОП новини

Демчишин: Україна готова купувати російський газ за ціною близько 250 доларів


Володимир Демчишин
Володимир Демчишин

Україна готова купувати газ у російського «Газпрому» за умови, що його ціна буде близько 250 доларів за тисячу кубометрів, повідомив міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин.

Він нагадав, що «Нафтогаз України» з 1 квітня тимчасово припинив закупівлю російського газу у зв’язку з тим, що закінчилася дія так званого «зимового пакета», який прописував умови поставки палива і його ціну.

Разом з тим поставки газу з Європи йдуть, і європейський газ коштує близько 280 доларів за тисячу кубометрів, додав міністр.

Глава Міненерговугілля висловив сподівання, що на тристоронніх переговорах за участю ЄС 13-14 квітня вдасться остаточно юридично закріпити умови закупівлі російського газу на період до кінця майбутнього опалювального сезону 2015-16 років.

Минулого місяця Міненерговугілля повідомило, що Україна має намір з 1 квітня зупинити закупівлю російського газу, оскільки в цьому немає необхідності. За словами міністра, це пов’язано з тим, що ціна газу, імпортованого Україною з Європи, нижча від ціни його закупівлі у Росії. У першому кварталі цього року Україна купувала російський газ по 329 доларів.

З 1 квітня перестає діяти так званий «зимовий пакет» домовленостей про постачання газу між «Нафтогазом» і «Газпромом», які були досягнуті минулої осені у тристоронньому форматі.

XS
SM
MD
LG