Доступність посилання

ТОП новини

«Кримський уряд» передав дитячий табір «Артек» у власність Росії


Російський прем’єр Дмитро Медведєв відвідує дитячий санаторій «Артек», травень 2014 року
Російський прем’єр Дмитро Медведєв відвідує дитячий санаторій «Артек», травень 2014 року

Влада анексованого Криму ухвалила рішення про передачу майна міжнародного дитячого центру «Артек» у федеральну власність.

За повідомленням прес-служби санаторію, відповідне рішення «кримський уряд» ухвалив на виїзному засіданні в Євпаторії 31 березня.

Згідно з документом, у власність Росії передали спальні, житлові, лікувальні корпуси, їдальні, складські приміщення, дачі, кінотеатр, гуртожитки, магазини, спортивні майданчики, електропідстанції, басейни та іншу інфраструктуру, 58 одиниць автотранспорту.

Також у федеральну власність передали земельну ділянку, на якій розташований «Артек».

Майно буде закріплено за «федеральною державною бюджетною установою «Міжнародний дитячий центр «Артек» на правах оперативного управління.

Раніше у МЗС заявили, що «Росія здійснює цілеспрямоване пограбування України». Зокрема, за даними відомства, понад 400 українських підприємств незаконно націоналізовано, незаконно використовуються надра України, захоплено 18 газових родовищ.

16 березня 2014 у Криму відбувся так званий «референдум», який став підставою для приєднання півострова до Російської Федерації. Ні Україна, ні міжнародна спільнота цей «референдум» не визнали легітимним. Для Москви ж він став підставою для анексії Криму.

XS
SM
MD
LG