Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк підтримує створення посади віце-прем’єра з євроінтеграції


Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк ©Shutterstock
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк ©Shutterstock

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк підтримує ідею запровадити посаду віце-прем'єра з питань європейської інтеграції.

«Я пропонував [цю посаду] представнику України при ЄС Костянтину Єлісєєву», – сказав Яценюк у середу, 1 квітня, під час виступу у фонді Конрада Аденауера у Берліні, повідомляє прес-служба українського уряду.

Арсеній Яценюк зазначив, що рішення щодо запровадження цієї посади має підтримати Верховна Рада.

«Очікую, що буде зустріч з парламентською коаліцією, ми знайдемо правильне рішення, правильна людина на потрібному місці», – зазначив Яценюк.

Раніше ініціативу щодо запровадження посади віце-прем’єра з євроінтеграції озвучив заступник голови Адміністрації президента України Дмитро Шимків.

20 березня низка громадських організацій звернулася до президента і прем’єр-міністра України з пропозицією запровадити посаду віце-прем’єра з євроінтеграції. Звернення підписали Інститут Євро-атлантичного партнерства, представники Реанімаційного пакету реформ та інформаційної кампанії «Сильніші разом».

У різні роки в українському уряді посади віце-прем’єр-міністрів з питань євроінтеграції посідали Олег Рибачук і Григорій Немиря.

XS
SM
MD
LG