Доступність посилання

ТОП новини

«Нафтогаз» продовжить переговори з «Газпромом» про ціну газу – Коболєв


Голова правління «Нафтогазу» Андрій Коболєв
Голова правління «Нафтогазу» Андрій Коболєв

Голова правління «Нафтогазу» Андрій Коболєв заявляє, що українська компанія продовжуватиме переговори з російським «Газпромом» про зниження ціни на російський газ для України.

«Ціна [247 доларів за тисячу кубів] досить близька до ринкової, але все одно ми будемо далі працювати над її зниженням. На нашу думку, і наші розрахунки вказують, що все-таки Україна має купувати газ дешевше, ніж він коштує на європейських газових хабах», – сказав Коболєв у четвер, 2 квітня, в ефірі «5 каналу».

Увечері 1 квітня Україна підписала нову угоду на купівлю газу у Росії на другий квартал 2015 року. Ціна газу згідно з цими домовленостями становить 247,18 доларів за тисячу кубометрів, це на кілька доларів нижче від ціни, за якою Україна могла отримати паливо в реверсному режимі від європейських партнерів.

Від 1 квітня перестав діяти так званий «зимовий пакет» домовленостей про постачання газу між «Нафтогазом» і «Газпромом», які були досягнуті минулої осені у тристоронньому форматі, з участю Єврокомісії.

Міністр енергетики України Володимир Демчишин сподівається, що на тристоронніх переговорах за участю ЄС 13-14 квітня вдасться остаточно юридично закріпити умови закупівлі російського газу на період до кінця майбутнього опалювального сезону 2015-16 років.

XS
SM
MD
LG