Доступність посилання

ТОП новини

Прокурори: другий пілот літака Germanwings шукав інформацію про суїцид


Андреас Любіц
Андреас Любіц

Андреас Любіц, другий пілот літака компанії Germanwings, який розбився у французьких Альпах минулого тижня, шукав в інтернеті інформацію про способи суїциду, повідомили німецькі слідчі у четвер, 2 квітня. Вони припускають, що Любіц навмисно знищив літак.

За словами прокурорів, за тиждень до авіакатастрофи, Андрес Любіц також шукав інформацію про функціонування дверей у кабінах екіпажів.

Цю інформацію прокурори повідомили після того, як під час обшуку у квартирі Любіца у Дюссельдорфі виявили його планшет. Дані на комп’ютері були знищені, зокрема за період з 16 по 23 березня.

У четвер, 2 квітня, Французькі слідчі повідомили, що на місці трагедії виявлений другу чорну скриньку, на якій міститься інформація про технічні деталі.

Першу чорну скриньку знайшли невдовзі після аварії. Як заявили слідчі, проаналізувавши дані бортового мовного самописця, другий пілот Андреас Любіц навмисно спрямував літак на гори і почав його зниження. Про мотив вчинку наразі невідомо. Слідчі повідомили, що він лікувався через схильність до самогубства.

Пасажирський літак розбився під час польоту з Барселони до Дюссельдорфа 24 березня, загинули всі 150 людей, які були на борту.

XS
SM
MD
LG