Доступність посилання

ТОП новини

Залишається невідомою доля 13 моряків із затонулого судна «Далекий Схід»


Рятувальне судно в акваторії Охотського моря
Рятувальне судно в акваторії Охотського моря

У пошуках задіяні 26 риболовецьких суден, які перебувають у тому районі, а також одне рятувальне судно

У Росії в Охотському морі поновилися пошуки 13 рибалок, які зникли під час аварії у четвер морозильного траулера «Далекий Схід».

Пошуки, були перервані перервані через темряву, але поновилися у п’ятницю на світанку. У них задіяні 26 риболовецьких суден, які перебувають у тому районі, а також одне рятувальне судно.

Залишається невідомою доля 13 моряків із затонулого судна «Далекий Схід»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:03 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Морозильний траулер «Далекий Схід», приписаний до сахалінським порту Невельськ, затонув у ніч на четвер у 300 кілометрах на південь від Магадана, в акваторії Охотського моря. Сигналу SOS судно не подавало. Всього на борту перебувало 132 людини. 119 – вже підняті з води, з них 56 – загиблі. Залишається невідомою доля 13. За даними інформаційних агентств, на борту перебували сімдесят вісім росіян, четверо українців, п'ятеро громадян Вануату, троє латвійців і сорок два громадянина Бірми. У темний час доби рятувальну операцію призупинили, а в п’ятницю вранці – поновили.

За даними інформаційних агентств, на борту перебували сімдесят вісім росіян, четверо українців. Але представниками Міністерства з надзвичайних ситуацій вчора пізно вночі повідомили кореспонденту Радіо Свобода, що це були не зовсім чотири людини з України. Вони говорять про одну людину, а стосовно інших трьох – наразі з’ясовують, були вони громадянами України чи Росії, тому що це були мешканці Криму.

Причина катастрофи достеменно невідома. Основна версія – порушення баластування судна, яке при підйомі трала з уловом (тобто підняття рибальських сіток) призвело до його миттєвого перекидання.

За іншою версією, мова йде про зіткнення траулера з крижинами. Після катастрофи фахівці говорили, що зіткнення з перешкодою – це не дуже вірогідна версія, тому що для класу такого судна, на їх думку, – воно занадто швидко пішло під воду. І вони припускають, що причиною трагедії могла стати пробоїна або інші технічні несправності, які були на цьому судні.

За свідченнями тих, хто вижив, судно затонуло практично миттєво, температура води в районі місця трагедії складає близько нуля градусів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG