Доступність посилання

ТОП новини

Ostchem Фірташа вважає безпідставними обвинувачення МВС про розкрадання державних коштів


Дмитро Фірташ
Дмитро Фірташ

Група підприємств Ostchem вважає безпідставними обвинувачення Міністерства внутрішніх справ у розкраданні посадовими особами підприємств державних коштів. Про це йдеться в заяві прес-служби Ostchem.

«Підприємства групи Ostchem не є розпорядниками бюджетних коштів, тому не можуть ними розпоряджатися і тим більше розкрадати», – йдеться у заяві.

У Ostchem зазначають, що борги підприємств Ostchem перед структурами «Нафтогаз України» були сформовані практично повністю в період до придбання цих підприємств Group DF (група Дмитра Фірташа. – ред.),тому будь-які звинувачення на адресу нинішніх посадових осіб підприємств є «некоректними»

«Борги державних компаній перед азотної групою Ostchem істотно перевищують борги заводів Ostchem перед держструктурами. Зокрема, «Одеський припортовий завод», який належить державі, досі винен підприємствам групи Ostchem більше 5 мільярда гривень.Тим не менш, Ostchem не вживає жодних заходів щодо стягнення цих боргів, розуміючи фінансово-економічне становище в державі», – заявляють у групі підприємств Ostchem.

Крім того, у заяві наголошується, що підприємства групи Ostchem продовжують повністю й вчасно виплачувати заробітну плату своїм колективам, два із чотирьох заводів – «Стирол» і «Сіверськодонецький АЗОТ» – були зупинені в травні минулого року через військовий конфлікт.

Ostchem вважає, що наявні розбіжності між господарськими суб'єктами різних форм власності не можуть бути основою для публічного обвинувачення на адресу співробітників групи компанії, тим більше, що таке право є компетенцією виключно судових органів України.

2 квітня глава МВС Арсен Аваков повідомив, що міліція відкрила кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем та розкраданням бюджетних коштів з боку посадових осіб групи підприємств Дмитра Фірташа Ostchem.

XS
SM
MD
LG