Доступність посилання

ТОП новини

Савченко потрохи вживає їжу, але голодування не припиняє – правозахисники


Надія Савченко, 26 березня 2015 року
Надія Савченко, 26 березня 2015 року

Українська льотчиця Надія Савченко, яку утримують у московському СІЗО, потрохи приймає їжу. Про це заявили представники Ради з прав людини при президентові Росії Михайло Федотов і Єлизавета Глінка, які у п’ятницю відвідали льотчицю.

«У перебігу візиту правозахисники з’ясували, що Савченко потрохи приймає їжу, але лише в кількості, яка необхідна для підтримки життя, тому говорити про те, що жінка припинила або тимчасово зупинила голодування, було б некоректно», – йдеться у повідомленні, опублікованому на сайті ради.

Правозахисники зазначають, що, незважаючи на тривале голодування, стан української льотчиці можна вважати відносно задовільним.

Адвокат льотчиці Микола Полозов у своєму twitter опублікував лист Савченко, в якому вона наголошує, що голодування не припиняє.

«Голод – це не тільки тоді, коли взагалі немає, що їсти, а ще й тоді, коли їжі не вистачає. З голодовки я не виходжу. Бо вихід з голоду – це поступове планомірне повернення до нормального харчування. Цього в Росії не буде, поки не буде справедливості, як я і сказала», – написала вона.

16 березня Савченко відновила голодування. У грудні минулого року вона оголосила голодування на знак протесту проти затримання. 5 березня адвокати Савченко повідомили, що вона вирішила частково припинити голодування, яке тримала понад 80 днів.

У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі і незаконному перетині кордону. Українка всі звинувачення відкидає.

XS
SM
MD
LG