Доступність посилання

ТОП новини

Президент Ірану вітає домовленості щодо ядерної програми


Президент Ірану Хассан Роугані
Президент Ірану Хассан Роугані

Президент Ірану Хассан Роугані заявляє, що досягнення порозуміння між Тегераном та шістьма світовими лідерами щодо ядерної програми, стане «історичним спогадом» для іранців.

Під час виступу на іранському державному телебаченні у п’ятницю, 3 квітня, Роугані наголосив, що Іран сподівається, що домовленості стануть виграшними для всіх сторін.

«Всі санкції, фінансові, економічні і банківські будуть скасовані після імплементації угоди. Почнеться нова світова співпраця у ядерному та інших секторах. Після імплементації домовленостей почнеться новий розділ співпраці», – сказав Роугані.

Багато іранців святкують повідомлення про досягнення базових домовленостей щодо ядерної програми Ірану, що також привітали представники духовенства країни. Проте деякі іранські консерватори розкритикували домовленості, досягнуті напередодні, заявивши, що вони значно послаблять ядерну програму Ірану.

Увечері 2 квітня дипломати Ірану і шести світових держав погодили основні моменти угоди щодо ядерної програми Тегерана, яка має бути остаточно узгоджена до 30 червня.

31 березня учасники переговорів вирішили продовжити консультації, оскільки до цього терміну їм не вдалося досягти рамкових домовленостей про обмеження Іраном ядерних розробок в обмін на послаблення міжнародних санкцій.

Президент США Барак Обама схвалив домовленість з Іраном щодо ядерної програми.

XS
SM
MD
LG