Доступність посилання

ТОП новини

Слідство хоче продовжити арешт Сенцова – адвокат


Олег Сенцов
Олег Сенцов

Адвокат затриманого в анексованому Криму українського режисера Олега Сенцова Дмитро Дінзе повідомляє, що Слідчий комітет Росії може продовжити термін утримання Сенцова під вартою.

«Слідство подало у Лефортовський суд Москви клопотання про продовження терміну арешту Сенцова, воно буде розглянуте 8 квітня о 15.00», – сказав адвокат Сенцова Дмитро Дінзе в інтерв’ю «РИА Новости».

Олег Сенцов був затриманий у Криму співробітниками ФСБ Росії у травні 2014 року. З того часу він перебуває під вартою. Його звинувачують у підготовці терактів у Сімферополі, Ялті та Севастополі з метою дестабілізації політичної ситуації на півострові. Адвокат Сенцова заявляв, що у кримському СІЗО його катували. Режисер провину не визнає. Крім нього, у цій справі заарештовано ще троє людей.

Звільнити Сенцова закликають багато його колег і правозахисники, які вважають його політичним в’язням. На їхню думку, звинувачення проти нього сфабриковані, а режисер був затриманий за свою громадянську позицію. Сенцов – активний учасник Євромайдану.

XS
SM
MD
LG