Доступність посилання

ТОП новини

У Запоріжжі розпочався фестиваль до річниці провалу «русской весны»


У Запоріжжі розпочався фестиваль «Запоріжжя – місто з яйцями». На його організацію місцевих активістів надихнули події 13 квітня 2014 року, коли учасники запорізького Євромайдану розігнали проросійський мітинг на Алеї Слави. Прихильників ідеї «русской весны» того дня у Запоріжжі закидали борошном, молоком та яйцями. Відтоді проросійські акції у місті припинилися.

«Ідея виникла через те, що минулого року саме 13 квітня на Вербну неділю запоріжці побороли сепаратизм. І з цього виникла ідея – у саркастичній формі відсвяткувати. По-перше, щоб трошки відвернути увагу людей від депресії, від воєнних подій. Також, щоб довести, що Запоріжжя – це Україна, бо ми змогли захистити своє місто і надалі ми його зможемо захистити», – розповіла одна з організаторів заходу Катерина Коротченко.

В рамках фестивалю активісти організували продаж яєць, майстер-класи та лекції з писанкарства, різноманітні квести та конкурси. Завершиться захід патріотичною акцією на Алеї Слави 13 квітня. Організатори свята планують зробити його щорічним.

XS
SM
MD
LG