Доступність посилання

ТОП новини

МЗС Ємену звинуватило Росію у прихованих поставках зброї бойовикам Хуті


Прихильники угруповання Хуті. Сана, 1 квітня 2014 року (ілюстраційне фото)
Прихильники угруповання Хуті. Сана, 1 квітня 2014 року (ілюстраційне фото)

Міністерство закордонних справ Ємену звинуватило Росію у прихованих поставках зброї повстанцям угруповання Хуті. Про це російській інформаційній агенції «Спутнік» повідомив міністр закордонних справ Ємену Ріяд Ясін.

За словами глави МЗС, літаки з Росії, що прибули до Ємену для евакуації іноземних громадян, мали на борту озброєння, яке передали повстанцям.
Дипломат закликав офіційну Москву пояснити цю ситуацію та утриматися від втручання в озброєне протистояння в Ємені.

Російська сторона вже відреагувала на такі звинувачення. За словами речника МЗС Росії Олександра Лукашевича, інформація неправдива, а літаки з Росії прибувають виключно для того, щоб забрати із зони бойових дій російських громадян. Крім того, російський спікер назвав подібні заяви з боку Ємену «абсурдними, безвідповідальними та провокаційними» і закликав керівника МЗС Ємену «не займатися небезпечним фантазерством».

Саудівська Аравія та її союзники наполягають на поверненні до влади в Ємені президента Абд-Раббо Мансура Хаді, якого змусили втекти з країни бойовики руху Хуті. Вони обіцяють продовжувати бомбардування об’єктів повстанців, доки влада Хаді не буде відновлена.

XS
SM
MD
LG