Доступність посилання

ТОП новини

Соболєв: Антикорупційний комітет заслухає звинувачення Гордієнка на адресу уряду


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Антикорупційний комітет Верховної Ради розгляне звинувачення колишнього голови Держфінінспекції Миколи Гордієнка на адресу Кабінету міністрів у середу, 8 квітня. Про це на засіданні погоджувальної ради повідомив заступник голови фракції «Самопоміч», голова антикорупційного комітету Єгор Соболєв.

«Ми запрошуємо Гордієнка надати конкретні докази його обвинувачень або спростувати їх», – сказав він, зауваживши, що на засідання також запрошений представник Кабміну.

На початку березня Кабмін ініціював проведення службового розслідування щодо керівництва Державної фінансової інспекції та відсторонив Гордієнка від виконання обов’язків голови.

Керівництву відомства висунули звинувачення за трьома пунктами: необ’єктивність проведення фінансової перевірки концерну «Антонов», зловживання під час проведення аудиту державних компаній і відсутність дієвого контролю за державним майном і державними коштами.

Микола Гордієнко, своєю чергою, заявив про зловживання уряду, виявлені у 2014 році, на суму понад 7,5 мільярда гривень. За його словами, йшлося про зловживання в «Укрпошті»,«Укргазвидобуванні», «Енергоатомі» та у «Нафтогазі» на суму понад 4,5 мільярда гривень.

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк звернувся до ГПУ з проханням почати розслідування за звинуваченнями, висунутими Гордієнком.

XS
SM
MD
LG