Доступність посилання

ТОП новини

Суд залишив Коцабу під вартою на два місяці


Руслан Коцаба
Руслан Коцаба

Суд продовжив арешт журналіста Руслана Коцаби, якого звинувачують у державній зраді, ще на 60 діб, до 6 червня.

В Івано-Франківському міському суді сьогодні розпочалося підготовче засідання у кримінальній справі проти журналіста Руслана Коцаби.

На засіданні він зробив заяву, що не визнає своєї вини, а суд над собою назвав «судилищем».

Інтереси журналіста, який закликав бойкотувати мобілізацію, представлятиме правозахисниця Тетяна Монтян. Клопотання про знаття арешту і повернення коштів, які вилучені під час обшуку в домі блогера, суд відхилив, мотивуючи, що це речові докази у справі.

Суд призначив п’ять судових засідань у справі Коцаби, перше з яких відбудеться 16 квітня. Засідання проходитимуть у відкритому режимі.

8 лютого суд в Івано-Франківську заарештував на 60 діб журналіста Руслана Коцабу, якого звинувачують у державній зраді і перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України й інших військових формувань.

Раніше Коцаба неодноразово публічно виступав проти проведення в Україні в чергової хвилі мобілізації та закликав її бойкотувати.

Незалежна медіа-профспілка України вважає обвинувачення Коцабинедостатньо обґрунтованими. Правозахисна організація Amnesty International назвала івано-франківського журналіста в’язнем совісті та закликала його звільнити.

XS
SM
MD
LG