Доступність посилання

ТОП новини

Депутати заблокували трибуну, Гройсман пішов радитися з лідерами фракцій


Депутати блокували трибуну з вимогою розслідувати зловживання уряду
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:20 0:00

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман пішов із сесійної зали проводити розмову з лідерами фракцій. Це сталося після того, як близько десяти депутатів від Радикальної партії і позафракційні заблокували трибуну парламенту.

Вони закликали ухвалити рішення про створення тимчасової слідчої комісії, котра б розслідувала інформацію про зловживання прем’єра Арсенія Яценюка.

«Ми блокуватимемо трибуну Верховної Ради, не допустимо нікого до цієї трибуни, поки сьогодні не буде проголосоване створення тимчасової слідчої комісії з розслідування фактів зловживань (в уряді – ред.). І нехай ця комісія вирішує, правда це чи неправда», – заявив один із блокувальників, позафракційний народний депутат Юрій Левченко.

Засідання парламенту триває, його продовжує вести перший заступник спікера Андрій Парубій.

Під стінами Верховної Ради зібралися кілька сотень людей, які серед іншого вимагають створення комісії з розслідування повідомлень про можливі зловживання уряду, зниження тарифів на комунальні послуги.

Присутні тримають у руках прапори України, партії «Свобода» і громадської організації «Громадський контроль банків».

Під Радою вимагають розслідувати діяльність уряду
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:15 0:00

Правоохоронці посилили охорону будівлі парламенту. Сутичок між протестувальниками і правоохоронцями не відбувається.

Раніше троє народних депутатів: від «Блоку Петра Порошенка» Сергій Каплін і позафракційні з міжфракційного об’єднання «Свобода» Андрій Іллєнко і Юрій Левченко вимагали відсторонення Арсенія Яценюка з посади на час розслідування заяв про зловживання уряду.

Депутати пообіцяли, що ініціюватимуть у Верховній Раді створення тимчасової слідчої комісії для перевірки фактів «кришування» прем’єром корупції. 7 квітня під Верховною Радою вони обіцяли провести і відповідний мітинг.

Арсеній Яценюк у відповідь зазначив, що ініціативи цих депутатів «у стінах парламенту не будуть мати ніякого руху, адже сьогодні ніхто не дасть можливість рознести коаліцію і дестабілізувати політичну й економічну ситуацію в державі».

XS
SM
MD
LG