Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокурора Шокіна запрошують у Раду 10 квітня – Гройсман


 Володимир Гройсман ©Shutterstock
Володимир Гройсман ©Shutterstock

Генерального прокурора України Віктора Шокіна запрошують на засідання Верховної Ради 10 квітня. Про це повідомив спікер парламенту Володимир Гройсман.

Він пояснив це тим, що на засіданні погоджувальної ради депутати неодноразово вимагали заслухати інформацію та звіт від керівника Генпрокуратури щодо звинувачень очільників уряду та високопосадовців у корупції.

«Можливо, в п’ятницю під час години уряду (потрібно – ред.) запросити генерального прокурора України, запросити НКРЕ (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг – ред.), запросити соціального міністра або«Нафтогаз» та поінформувати», – сказав Гройсман.

Він також закликає профільні комітети запитати у Національної комісії, про формування тарифів на комунальні послуги, щоб з’ясувати їхню обґрунтованість.

На думку Гройсмана, створення тимчасових слідчих комісій з питань тарифів та звинувачень у корупції на адресу уряду не є необхідним, адже це «може не виконати своїх задач». Профільні комітети зможуть розібратися із цим самотужки, зазначив він.

До Верховної Ради 10 квітня також прийдуть міністр соціальної політики Павло Розенко та виконувач обов’язків голови Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг Дмитро Вовк.

8 квітня також антикорупційний комітет Ради розгляне звинувачення екс-голови Держфінінспекції Миколи Гродієнка на адресу Кабміну.

XS
SM
MD
LG