Доступність посилання

ТОП новини

СБУ затримала ймовірного організатора вибуху біля стели у Харкові – Лубківський


Маркіян Лубківський
Маркіян Лубківський

У Харкові правоохоронці затримали ймовірного організатора вибухів у Харкові, зокрема підриву стели в Харкові 7 квітня, повідомив радник голови СБУ Маркіян Лубківський.

«Мова йде про громадянку Російської Федерації, співробітницю так званого «міністерства державної безпеки» «ДНР» з позивним «Тереза». Встановлено, що на початку 2014 року вона була активною учасницею «антимайдану» в Харкові та проросійських протестних акцій. Після початку бойових дій на Донбасі «Тереза» виїхала до Донецька для участі у збройному протистоянні проти України на боці «ДНР», – написав він на своїй сторінці в Facebook.

За даними СБУ, у лютому цього року громадянка Росії прибула до Харкова з метою збору розвідувальної інформації та координації діяльності диверсійно-розвідувальних груп (ДРГ), які діють на території регіону.

Лубківський повідомляє, що за місцем тимчасового проживання громадянки Росії провели слідчі дії, було виявлено саморобний вибуховий пристрій, військове спорядження, антиукраїнську символіку.

Стелу з прапором України у Харкові пошкодили вибухом
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:58 0:00

7 квітня близько 4 години ночі у Харкові поруч зі стелою з державним прапором на проспекті Правди стався вибух, внаслідок чого пошкоджена стела, постраждалих немає. Прокуратура розслідує інцидент за статтею «теракт».

Упродовж останніх місяців у Харкові регулярно стаються вибухи.

На цю ж тему:

XS
SM
MD
LG