Доступність посилання

ТОП новини

Суд дозволив затримати екс-депутата Пінчука у справі про «диктаторські закони»


Андрій Пінчук
Андрій Пінчук

Печерський районний суд міста Києва надав дозвіл на затримання колишнього народного депутата від фракції «Партії регіонів» у Верховній Раді VII скликання Андрія Пінчука.

За повідомленням прес-служби Генпрокуратури, суд дозволив затримати Пінчука «з метою приведення до суду для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою».

Колишньому депутату оголосили про підозру.

У відомстві встановили, що Пінчук, будучи членом лічильної комісії Верховної Ради, спільно з іншими народними депутатами України, підписав протокол, яким надано статус офіційних документів законам, що нібито були прийняті 16 січня 2014року.

У слідства є докази, якими підтверджується, що за прийняття вказаних законів голосувала меншість від конституційного складу Верховної Ради, заявляють у Генпрокуратурі.

14 лютого колишнього голову фракції Партії регіонів Олександра Єфремова затримали за підозрою узловживанні службовим становищем і службовому підробленні, зокрема під час організації голосування за так звані «диктаторські закони» 16 січня 2014 року. Пізніше його відпустили, Єфремов вніс заставу.

ГПУ розслідує організацію та проведення 16 січня 2014 року голосування у Верховній Раді за «диктаторські законопроекти», що були спрямовані на перешкоджання проведенню мирних акцій протесту. Тоді народні депутати ухвалювали ці закони в «ручному режимі», і оголошені результати голосування, як вважають, були фальсифіковані.

XS
SM
MD
LG