Доступність посилання

ТОП новини

Комунізм – ідеологія плебсу, характерна для Росії? (Огляд преси)


Міністр юстиції України обіцяє заборонити комуністичну ідеологію до 9 травня

В сучасних воєнних умовах Україні конче необхідна потужна контррозвідка, наголошує газета «День». Бо в країні в цілих регіонах – на сході й півдні – особливо за часів Януковича була повністю зруйнована система контррозвідки. Це було однією з причин здачі Криму. Тому її потрібно відновлювати насамперед на півдні й сході країни. Це стосується також військової контррозвідки, переконує експерт газети. Слід нейтралізувати будь-які антиукраїнські настрої у військових структурах. Паралельно має бути потужна робота контррозвідки серед цивільного населення. Адже на звільнених територіях працює мережа інформаторів угруповання «ДНР», які зокрема поширюють панічні настрої, наголошує видання.

Заборонити комуністичну ідеологію до 9 травня обіцяє міністр юстиції Павло Петренко. Відповідний закон повинна ухвалити Верховна Рада. Однак, як стверджує в тижневику «Країна» політолог Олександр Палій, ймовірність, що комуністичну ідеологію заборонять до 9 травня – не більш як 50 відсотків. Ідеї Леніна в Україні давно мертві. І партія його потихеньку помирає. Однак комунізм потрібно офіційно зрівняти з нацизмом і фашизмом. Московський більшовизм кривавіший за гітлерівський нацизм. Але треба говорити не тільки про злочини радянського періоду, а й про сучасність: організовані Компартією теракти в Одесі, Дніпропетровську, захоплення держустанов у Луганську та Маріуполі, виступ лідера КПУ Петра Симоненка у Москві. Політолог вважає, що після війни на Донбасі українське суспільство буде готове назавжди попрощатися зі злочинною ідеологією. Українці – нація середнього класу, а комунізм – ідеологія плебсу, характерна для Росії. Скрізь у Східній Європі це вже зробили, хоч постраждали від комуністів там значно менше. Рішення самого парламенту мало. Україні потрібно організувати разом з іншими східноєвропейськими країнами антибільшовицький блок народів. І влаштувати над комунізмом своєрідний показовий суд.

Якщо через 5-10 років Росія залишиться без європейського газового ринку – їй не вижити. Вона є газовим заручником Європи. Хоча влада думає навпаки. Про це наголошують російські експерти тижневика «Країна». Вони констатують, що в Росії діє нафтова модель економіки. Вкладати інвестиції нікуди, окрім нафти й газу. Є корупція, коли гроші йдуть наліво. Росія не є розвинутою країною в європейському розумінні. Докладніше про це йдеться в статті «Зараз у моді або вірність Путіну, або страх перед ним».

Нині в переважній більшості шкіл України батьки беруть участь у дофінансуванні освітнього процесу, констатує газета «Голос України». Суми шкільних внесків, які межують з поборами, залежать зазвичай від престижності навчального закладу. Як правило, спочатку класні керівники просто натякають на те, чого саме не вистачає класу чи школі. А вже потім батьківський комітет активно береться реалізовувати ці задуми. Про те, наскільки це відповідає букві закону і де можна знайти додаткові кошти на освіту йдеться в матеріалі «Дефіцит шкільного кошторису доводиться компенсувати татам і мамам».

Комунізм – ідеологія плебсу, характерна для Росії? (Огляд преси)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:44 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG