Доступність посилання

ТОП новини

СБУ: в угрупованні «ЛНР» є охочі скласти зброю


Проросійський бойовик біля Логвинового (архівне фото)
Проросійський бойовик біля Логвинового (архівне фото)

Служба безпеки України заявляє про здачу українським військовим двох бойовиків угруповання «ЛНР». Відомство оприлюднило відеоролик розмови з представниками сепаратистського угруповання, під час якого один із них зокрема зізнався, що у лавах бойовиків є охочі скласти зброю.

«Є багато таких, я знаю. Тому що їм там не платять зарплату, інколи бʼють, принижують», – розповів один із затриманих.

За даними СБУ, два представники угруповання «ЛНР» здалися українським військовим на блокпосту біля населеного пункту Золоте, що на Луганщині. «У ході перевірки оперативники СБУ встановили, що в обох втікачів, як і у багатьох інших бойовиків так званої «Армії Південного Сходу», кримінальне минуле. 26-річний мешканець міста Брянки двічі відбував покарання за крадіжки. 40-річний житель Свердловська Луганської області відсидів 11 років за умисне вбивство», – йдеться у повідомленні СБУ.

Один із затриманих зізнався, що пройшов підготовку на території Росії.

«Тим, хто ще не наважився залишити лави бойовиків, СБУ нагадує, що згідно зі статею 258-3 Кримінального кодексу України, особа, яка добровільно повідомила правоохоронний орган про відповідну терористичну діяльність, сприяла її припиненню або розкриттю злочинів, якщо в її діях немає складу іншого злочину, звільняється від кримінальної відповідальності», – наголосили в СБУ.

Ані місія спостерігачів ОБСЄ, ані сайти сепаратистських угруповань цю інформацію наразі не підтвердили.

XS
SM
MD
LG