Доступність посилання

ТОП новини

Злочинці Путін і «Моторола» визнають лише мову сили (світова преса)


Поки Путін не поверне Крим, Україна має продовжувати мобілізуватися на війну, а світ – ставитись до Путіна, як до злочинця

Ватажок угруповання «ДНР» Олександр Захарченко попередив, що сепаратисти можуть відновити бойові дії, якщо Україна не віддасть їм території, які, за його словами, є «тимчасово окупованими», пише журналіст Agence France-Presse. Видання Washington Post звертає увагу своїх читачів на ігнорування західними лідерами агресії Росії на сході України, яка й надалі триває. Тим часом, Kyiv Post запевняє, що переговори з Росією, а значить, і з, наприклад, «Моторолою», який зізнався у розстрілі 15 українських військовополонених, ні до чого не призведуть.

Лідер так званої «ДНР» Олександр Захарченко попередив, що сепаратисти можуть відновити бойові дії, якщо Україна не віддасть сепаратистам території, які, на його думку, є «тимчасово окупованими», пише журналіст міжнародної новинної агенції Agence France-Presse Нікола Мілетіч. Лідер сепаратистів вважає, що це передбачено Мінською угодою.

Взагалі, зазначає журналіст, Захарченко тлумачить документ не так, як українські чи західні лідери. «Принципова незгода з Києвом полягає у тому, що, згідно з нашим розумінням, в Україні має бути конституційна реформа, яка поверне нам тимчасово окуповані території. Після цього ми будемо автономними та будуватимемо відносини з Україною на власний розсуд», – сказав Захарченко.

Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт: «Це агресивне інтерв’ю з Захарченком вказує на те, які далекі сепаратисти від виконання Мінських зобов’язань»

Більше того, він вважає, що Мінська угода «визнає незалежність «ДНР» як держави», хоча в документі лише мовиться про децентралізацію Донецької та Луганської областей після реформи української Конституції, зазначає журналіст. Лідер «ДНР» також не погоджується з тим, щоб українська сторона контролювала східний кордон.

Наприкінці інтерв’ю Захарченко поділився своєю ностальгією за радянськими часами. «СРСР був великою країною. Величезною помилкою було дозволити ЦРУ та іншим спецслужбам його знищити. Європа та інші країни дуже його боялися», – сказав він.

Західні лідери не помічають агресії Росії на сході України, яка триває, пише американська газета Washington Post. За словами видання, українські військові страждають від танкового, артилерійського та мінометного вогню майже щодня, незважаючи на угоду про припинення вогню.

«Атаки військ, які підтримує Росія, зосереджені в двох місцях: на північ від Донецька та в аеропорту, а також на схід від міста Маріуполь, яке багато експертів називають наступною мішенню російського наступу», – пише газета.

Наразі Україна потребувала б військового обладнання та матеріалів, щоб зберегти життя солдатів, які гинуть через безперервні російські обстріли. Однак, американський президент Барак Обама, як і лідери європейських країн, ігнорують «кричущі порушення» режиму припинення вогню, пише видання.

«Американські та європейські чиновники говорять, що вони почнуть діяти, якщо Росія дійсно атакує Маріуполь. Залишаючись пасивними сьогодні, вони роблять цю атаку більш ймовірною», – зазначає Washington Post.

Kyiv Post: «Забагато «Моторол»

Переговори з Росією, а значить, і з такими її бойовиками, як, наприклад, «Моторола», який зізнався у розстрілі 15 українських військовополонених, ні до чого не призведуть, вважає українська англомовна газета Kyiv Post.

«Ми повіримо в те, що Росія дійсно хоче миру, коли вона поверне контроль над кордоном України владі держави, припинить надсилати солдатів і зброю на Донбас, вимкне пропаганду війни, яка вчить усіх росіян ненавидіти іноземців, та випустить усіх українських військовополонених», – пише видання.

Все це залежить лише від російського президента Володимира Путіна, вважає газета. Допоки він не поверне Україні Крим, світ має ставитися до нього, як до злочинця. «Україна має продовжувати мобілізуватися на війну, адже сила – це єдина мова, яку Путін і його приятель Моторола розуміють», – підсумовує Kyiv Post.

  • Зображення 16x9

    Анна Шаманська

    Працюю на телеканалі «Настоящее время», створеному Радіо Свобода з участю «Голосу Америки», з 2015 року. Відіграла важливу роль у трансформації каналу у впізнаваний онлайн-бренд в пострадянських країнах. Стала однією із перших авторів коротких експлейнерів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG