Доступність посилання

ТОП новини

Переговори між Україною і Росією щодо газу відкладено – Єврокомісія


Переговори між Україною і Росією за посередництва ЄС щодо газу наступного тижня не відбудуться. Про це інформує Єврокомісія.

За даними з Брюсселя, наступного тижня між сторонами відбудуться лише технічні консультації. Нову дату переговорів поки не повідомляють.

У Єврокомісії зазначили, що за підсумками попередніх переговорів мали запитання до української і російської сторін і на деякі з цих запитань досі не отримали відповіді.

Ані російська, ані українська сторони цю заяву поки не коментували.

Від учасників переговорів очікують домовленостей щодо постачання газу з Росії після 31 липня. У «Нафтогазі» у пʼятницю висловили сподівання, що цих домовленостей вдасться досягнути у найкоротші терміни.

1 квітня Україна підписала нову угоду на купівлю газу у Росії на другий квартал 2015 року. Ціна газу, згідно з цими домовленостями, становить 247,18 доларів за тисячу кубометрів. Це – на кілька доларів нижче від ціни, за якою Україна могла отримати паливо в реверсному режимі від європейських партнерів. У першому кварталі цього року Україна купувала російський газ по 329 доларів.

Від 1 квітня перестав діяти так званий «зимовий пакет» домовленостей про постачання газу між «Нафтогазом» і «Газпромом», які були досягнуті минулої осені у тристоронньому форматі, з участю Єврокомісії.

XS
SM
MD
LG