Доступність посилання

ТОП новини

«Опозиційний блок» вимагає ветувати закон про заборону пропаганди комунізму


Харків, 1 травня 2014 року (архівне фото)
Харків, 1 травня 2014 року (архівне фото)

Партія «Опозиційний блок» вимагає від президента України Петра Порошенка ветувати закон про засудження комуністичного й нацистського тоталітарних режимів, ухвалений Верховною Радою у четвер. Про це йдеться у заяві, оприлюдненій на сайті партії.

«Цей суперечливий закон парламент ухвалив без громадського обговорення, спираючись лише на думку однієї частини українського суспільства, і не бажаючи слухати і чути думку і аргументи всіх українських громадян», – вважають в «Опозиційному блоці».

У партії вважають, що «позбавлення від тоталітарного минулого – складний, довгий і кропіткий процес», але «замість проведення масштабної ідеологічної розʼяснювальної роботи коаліція вирішила обмежитися суто забороною», що у партії вважають порушенням прав людини.

В «Опозиційному блоці» заявили, що якщо глава держави таки підпише цей закон, у партії мають намір звернутися до Конституційного суду України.

Закон, ухвалений 9 квітня, зокрема визнає комуністичний тоталітарний режим 1917-1991 років в Україні злочинним і таким, що проводив політику державного терору. Документ забороняє комуністичну символіку і пропаганду.

З критикою закону вже виступили у Комуністичній партії України, а також у Кремлі.

XS
SM
MD
LG