Доступність посилання

ТОП новини

Не треба робити одеситів дурнями, закликаю не голосувати за Ківалова – Порошенко


Президент України Петро Порошенко під час робочого візиту до Одеси. 10 квітня 2015 року
Президент України Петро Порошенко під час робочого візиту до Одеси. 10 квітня 2015 року

Мої кроки спрямовані на те, щоб одесити відчували себе у безпеці, наголосив президент України, відвідуючи Одесу

Одеса – У п’ятницю з нагоди 71-ї річниці звільнення Одеси від німецьких нацистів президент України Петро Порошенко вшанував пам'ять моряків, загиблих у роки Другої світової війни, а під час зустрічі з моряками на фрегаті Гетьман Сагайдачний заявив, про започаткування проекту з відродження та розвитку Військово-морських сил України. Глава держави вважає, що український флот має бути сучасним і сумісним із кораблями НАТО.

ЗАВАНТАЖИТИ

Президент України взяв участь в урочистій церемонії покладання квітів на Алеї слави та біля пам’ятника Невідомому матросу. Поблизу парку главу держави зустрічали місцеві активісти з українськими прапорами, а навпроти мітингувальники під червоними стягами скандували «Фашизм не пройде».

«Сьогодні я почув, що фашизм не пройде. Я хочу сказати, що фашизм дійсно не пройде. Не пройшов він тоді у 1945 році, не пройде і зараз, коли під різними прапорами намагаються дестабілізувати ситуацію в Україні, напасти на Україну. Я впевнений в тому, що Україна та весь світ здатні себе захистити», – прокоментував Порошенко.

Нинішній приїзд Петра Порошенка до Одеси перший в нинішньому році, та попри це, місто постійно перебуває в зоні його уваги. Про це президент сказав, коментуючи масове затримання диверсантів у місті. Він сказав, що особисто слідкує за перебігом спеціальних операцій у різних містах України та зауважив: фахівці СБУ зараз демонструють, що їхня структура відроджується та вміє ефективно працювати.

Глава держави повідомив, що має намір розвивати військово-морський флот України, зробити його сучасним та сумісним з кораблями НАТО. Тому зараз головним пріоритетом є будівництво нових типів кораблів. А становлення торговельного флоту, на думку Петра Порошенка, зараз потребує прозорого та ефективного приходу інвесторів.

«Потрібні інвестори, які прийдуть не лише з сучасними технологіями і грошима, а й з товарними потоками. Як тільки тут буде потужна портова інфраструктура та надійні лінії, торговельний флот відродиться. Наразі цьому заважає корупція, високі портові збори, неефективна державна податкова політика щодо транзиту», – наголосив він.

Президент України Петро Порошенко (ліворуч) та міністр оборони України Степан Полторак.Одеса, 10 квітня 2015 року
Президент України Петро Порошенко (ліворуч) та міністр оборони України Степан Полторак.Одеса, 10 квітня 2015 року

Левова частина причетних до подій 2 травня ховаються у Придністров’ї чи в Росії – президент

Перебуваючи в Одесі, президент згадав трагічні події 2 травня і запевнив, що повторення не допустить. На його думку, найнеобхіднішим зараз є абсолютна прозорість розслідування цієї справи. Одесити мають право знати, кого звинувачують, не зважаючи на політичне «забарвлення» цих людей. За інформацією президента, левова частина тих, хто підозрюється, зараз ховається чи у Придністров’ї, чи у Росії.

«Я впевнений в тому, що мої кроки, які спрямовані на посилення правоохоронних органів, на посилення роботи СБУ, посилення їх кадрового складу, спрямовані саме на те, щоб одесити відчували себе в безпеці, щоб в Одесі був спокій», – наголосив керівник держави.

Закликаю не голосувати за Ківалова, не голосувати за «Опозиційний блок». Не треба робити одеситів дурнями
Петро Порошенко

Президент обурився запитанням щодо причетності його політичної сили до діяльності депутата Сергія Ківалова. «Я, як президент України, закликаю не голосувати за Ківалова, не голосувати за «Опозиційний блок». Не треба робити одеситів дурнями», – заявив він.

Порошенко прокоментував і чутки про зняття з посади голови Одеської області Ігоря Палицю. Він зазначив, що це його право, і якщо він побачить у цьому необхідність, то неодмінно скористається ним.

А в Одеському державному університеті внутрішніх справ Петро Порошенко заявив, що ініціює створення національної поліції. За словами президента, відповідний законопроект буде подано до парламенту найближчим часом.

Петро Порошенко оглянув та випробував автомобіль, який буде використовувати нова патрульна служба в Одесі. 10 квітня 2015 року
Петро Порошенко оглянув та випробував автомобіль, який буде використовувати нова патрульна служба в Одесі. 10 квітня 2015 року

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG