Доступність посилання

ТОП новини

Керрі закликає Конгрес не перешкоджати домовлятися з Іраном


Держсекретар США Джон Керрі
Держсекретар США Джон Керрі

Держсекретар США Джон Керрі закликає американських законодавців не перешкоджати переговорам щодо скорочення ядерної активності Ірану.

Під час виступу на CBS, Керрі звернувся до своїх опонентів з Конгресу з проханням утриматися від критики допоки вони не побачать остаточний текст угоди з Іраном, що має бути узгоджена до літа.

За словами Джона Керрі, упродовж наступних днів він інформуватиме законодавців щодо зусиль адміністрації президента США Бакара Обами, щоб переконати Конгрес підтримати полегшення санкцій проти Тегерана.

Керрі наголосив, що адміністрація Обами має мати свободу до 30 липня, що є кінцевим терміном для укладення угоди з Іраном.

14 квітня у Комітеті закордонних справ Сенату США мають відбутися дебати щодо документу, який дає Конгресу право висловлюватися щодо будь-якої угоди.

На початку квітня Іран і шість світових держав оголосили про досягнення рамкової угоди, яка має на меті обмежити іранську ядерну програму в обмін на скасування західних санкцій. До 30 червня сторони мають укласти остаточну угоду.

XS
SM
MD
LG