Доступність посилання

ТОП новини

Голова СММ ОБСЄ занепокоєний поновленням боїв на Донбасі


Спостерігачі ОБСЄ у селищі Широкине, 25 березня 2015
Спостерігачі ОБСЄ у селищі Широкине, 25 березня 2015

Голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертугрул Апакан виловлює занепокоєння поновленням бойових дій у селищі Широкине Донецької області та навколо Донецького аеропорту.

«Я закликаю всі сторони докласти максимум стриманості і поваги до виконання Мінських домовленостей. Ми сподіваємося на довготермінове і всебічне припинення вогню, яке покладе край насиллю, що зруйнувало багато життів та інфраструктури», – йдеться у заяві Апакана, опублікованій у неділю, 12 квітня.

Голова СММ ОБСЄ також висловив жаль, що представники «ДНР» завадили спостерігачам потрапили у Широкине у суботу та неділю.

За словами Апакана, спостерігачі ОБСЄ відвідали це селище 9 та 10 квітня, коли у ньому спостерігалося відносне затишшя.

«Спостерігачі зафіксували сильні руйнування, а також велику кількість боєприпасів, які не вибухнули. Багато мешканців розповіли, що вони з нетерпінням чекали цієї тиші, щоб відсвяткувати Великдень і почати довгоочікуване відновлення нормального життя. На жаль, у суботу ввечері спостерігачі чули звуки поновлення боїв у Бердянському та Широкиному», – наголосив Ертугрул Апакан.

Вранці 12 квітня у СММ ОБСЄ повідомили, що після триденного періоду відносного затишшя в околицях Широкиного спостерігачі, що перебували на східній околиці контрольованого урядовими силами Бердянського (це за 2 кілометри на захід від контрольованого угрупованням «ДНР» Широкиного), почули стрільбу з розташованого неподалік танка.

У штабі АТО повідомили, що упродовж 12 квітня бойовики 35 разів обстрілювати українські позиції. Сепаратисти, своєю чергою, заявили про 98 випадків порушення режиму вогню з боку українських військових.

Селище Широкине, що за 20 кілометрів від Маріуполя, упродовж останніх місяців було місцем запеклих боїв. Інтенсивні сутички тривають і біля Донецького аеропорту та сусідніх із ним населених пунктів. У цих та інших порушеннях режиму припинення вогню і відведення важких озброєнь, що передбачено Мінськими домовленостями, сторони звинувачують одна одну.

XS
SM
MD
LG