Доступність посилання

ТОП новини

На Великдень бойовики стріляли зі зброї, яку мали б відвести – штаб АТО


Танк сепаратистів біля Вуглегірська (архівне фото)
Танк сепаратистів біля Вуглегірська (архівне фото)

За минулу добу бойовики на сході України обстрілювали позиції сил АТО зі зброї, яку мали б відвести згідно з мінськими домовленостями. Як інформує прес-центр АТО, з 18:00 12 квітня до півночі сепаратисти, зокрема, використали на Донеччині артилерію калібру 122 міліметри, танки і міномети.

«Найбільш інтенсивний вогонь ворог вів на Донеччині. Із артилерії калібру 122 міліметри, танків, мінометів, автоматичних гранатометів та стрілецької зброї противник 7 разів обстріляв наші позицій в районі населеного пункту Опитне, 6 разів – в районі населеного пункту Широкине, 4 рази – в районі Пісків», – повідомили у штабі.

На Луганщині, за даними прес-центру, бойовики ввечері обстрілювали український блокпост поблизу Трьохізбенки. «Крім того, в районі Старобільська, Трьохізбенки, Щастя, Новотошківки, Станиці Луганської, Сокольників було зафіксовано 6 розвідувальних прольотів ворожих безпілотників», – зазначили у прес-центрі АТО.

Всього, за даними штабу, протягом доби 12 квітня бойовики обстріляли позиції сил АТО 53 рази.

Сепаратисти звинувачують у порушенні мінських домовленостей українську сторону. Зокрема, в угрупованні «Донецька народна республіка» заявили, нібито протягом 12 квітня сили АТО лише на Донеччині здійснили 66 обстрілів з різних видів озброєння.

Згідно з мінськими домовленостями, сторони протистояння на сході України мали відвести від лінії зіткнення все важке озброєння.

XS
SM
MD
LG