Доступність посилання

ТОП новини

«Запорізька ватрушка»: в Запоріжжі святкують річницю провалу «російської весни» в місті


У Запоріжжі пройшла патріотична акція «Запорізька ватрушка» до річниці подій 13 квітня 2014 року. Того дня активісти місцевого Євромайдану розігнали проросійський мітинг на алеї Слави. Тоді прихильників ідеї «російської весни» в Запоріжжі закидали борошном, молоком та яйцями. Відтоді проросійські акції в місті припинилися, а учасники проросійських акцій отримали серед городян жартівливу назву «ватрушки».

Учасники нинішньої акції пройшли, як і рік тому, центральним проспектом міста – від майдану Героїв до алеї Слави. З собою активісти принесли клітку з опудалом президента Росії Володимира Путіна.

«Ми зібралися – усі ті люди, які так чи інакше брали участь у «Яєчній неділі». Ми хочемо показати, що Запоріжжя – це Україна. Це дуже важливо сьогодні, коли є така небезпека зовнішньої агресії і внутрішніх провокацій. Тому наше головне завдання – показати, що Запоріжжя – це Україна, що у місті є багато патріотів, які люблять Україну, люблять Запоріжжя», – розповіла одна з організаторів акції, активістка запорізького Євромайдану Ірина Лех.

На алеї Слави організували виступ козацького театру та жартівливе частування. Усіх охочих пригощали чаєм та ватрушками.

XS
SM
MD
LG