Доступність посилання

ТОП новини

Справи проти Тимошенко могли вивезти в Росію (огляд преси)


Пропали не тільки кримінальні справи, але й також секретні матеріали

У війні на Донбасі задіяні лише 8 відсотків населення не окупованої частини України. Це критично мало, наголошує дописувач газети «Україна молода». Тим паче, що в ті 8 відсотків, окрім військових, входять усі працівники оборонних підприємств, медичні працівники та волонтери. Автор наголошує, що не маючи своєї об’єднавчої ідеї в боротьбі зі ворогом, більше того – не усвідомлюючи до кінця всю його небезпечність, Україна виглядає приреченою. При цьому уряд так і не зміг налагодити належним чином постачання військовикам на Донбасі зброї, амуніції та навіть харчів. Верховна Рада, яка час від часу волає про необхідність запровадження воєнного стану в країні, сама працює у винятково мирному режимі з величенькими канікулами після кожного місяця роботи. У державі без ідеології можливі й не такі дива, наголошує дописувач. У так званих розстрільних списках «ДНР» та «ЛНР» приблизно 100 українців, серед яких є й росіяни, і євреї. Сепаратисти ладні розстріляти їх тільки за те, що вони не приховували на Донбасі своєї проукраїнської громадянської позиції. А от Українська держава боїться якимось чином виділити з-поміж переселенців їх «ватну» більшість, яка, на відміну від тієї розстрільної сотні, завжди може повернутися додому. Більше того – з двох спонсорів сепаратистського руху на Донбасі, які розкошують сьогодні в Києві, ідеологічно стерильна держава спромоглася лише на оперетковий судовий процес над одним із них. Докладніше йдеться в статті «Відсотки перемоги».

Справи проти Тимошенко могли вивезти в Росію (огляд преси)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:16 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Російський «Газпром» пригрозив зупинити транзит газу через українську ГТС на ринки ЄС. Однак, як переконують експерти газети «Сегодня» – подібні заяви не більше ніж шантаж. Адже Кремль використовує газ як зброю. У заяві «Газпрому» багато невизначеності: невідомо, чи будуть побудовані обхідні газопроводи, наскільки технічно реально відключити транзит, чи можна замінити досить унікальні українські сховища газу. Тому зараз це тільки заяви. Але Україні, в будь-якому разі, потрібно готуватися до гірших сценаріїв. Не варто драматизувати ситуацію, але знижувати енергозалежність необхідно.

Із Генпрокуратури зникли матеріали справ проти екс-прем’єра, лідера «Батьківщини» Юлії Тимошенко. Пропали не тільки кримінальні справи, а й секретні матеріали. Зокрема, ті, що стосувалися розпоряджень колишнього генпрокурора Віктора Пшонки. Як пише «Газета по-українськи», документи можуть використати у політичних інтригах, шантажі й інформаційних війнах. Видання зазначає, що останнім часом Тимошенко критикує уряд, а звинувачення проти неї щезають. Заголовок статті «Справи проти Тимошенко могли вивезти в Росію».

«Радянські назви й пам’ятники мають зникнути за півроку» – у матеріалі під такою назвою «Газета по-українськи» зауважує, що тільки Дніпропетровськ і Кіровоград перейменовуватимуть через Конституцію. Коментуючи ухвалення законів про «декомунізацію України», експерт видання наголошує, що розсекречення архівів не принесе масових осудів, бо ті люди, які співпрацювали з комуністичним режимом, – теж його жертви. Люди рятували свої родини.

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG