Доступність посилання

ТОП новини

Відновлення економічних зв’язків допоможе реінтеграції Донбасу – Ложкін


Голова адміністрації президента України Борис Ложкін
Голова адміністрації президента України Борис Ложкін

Виконання Мінських домовленостей має допомогти відновити «економіку та економічні ланцюжки» в окремих районах Луганської та Донецької областей. Про це в інтерв’ю агентству «Лігабізнесінформ» заявив голова адміністрації президента України Борис Ложкін.

«Там розташовані наші серйозні експортні виробництва. Ми бачимо, що більшість людей на тих територіях хочуть не ескалації конфлікту, а відновлення економіки, хочуть жити в мирі і заробляти», – наголосив Ложкін в інтерв’ю, оприлюдненому у вівторок, 14 квітня.

Раніше в опублікованому 11 квітня інтерв’ю газеті «Дзеркало тижня. Україна» голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Олександр Кіхтенко наголосив, що «для тверезого погляду слід розуміти, що насправді розірвати економічні зв’язки між окупованою і не окупованою територією неможливо».

«Хоч би які укази й постанови ми видавали, їх можна або ввести в якесь законне поле, домовляючись, або ж заборонити і відправити їх у тінь, породивши безліч корупційних і контрабандних схем. Адже не можна заборонити те, що існує. Воно все одно житиме, але в інших формах і на інших умовах», – стверджує Кіхтенко.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков після цього інтерв’ю назвав на своїй сторінці у Facebook голову Донецької адміністрації «колаборантом» і висловив намір на засіданні Кабінету міністрів ініціювати відставку Олександра Кіхтенка.

XS
SM
MD
LG