Доступність посилання

ТОП новини

Частина суддів КСУ вимагає скасувати заяву про тиск на суд через люстрацію – видання


Будівля Конституційного суду України в Києві
Будівля Конституційного суду України в Києві

Шестеро суддів Конституційного суду заявили, що заяву про тиск на цей суд у контексті слухань справи щодо конституційності окремих положень закону про люстрацію було поширено неправомірно, повідомляє видання «Українська правда».

У зверненні цих суддів до голови Конституційного суду наголошено, що такі заяви можуть оприлюднюватися тільки за рішенням суду. Водночас щодо цього випадку суд ніяких рішень не ухвалював і прес-службу на такі заяви не уповноважував, мовиться у зверненні.

Також судді-автори звернення наголошують, що не відчували ніякого стороннього тиску.

У зв’язку з поширенням вказаної заяви про тиск ці судді вимагають скликати позачергове засідання Конституційного суду, а також зняти цю заяву з сайту суду.

Звернення підписали судді Микола Мельник, Сергій Сас, Ігор Сліденко, Петро Стецюк, Станіслав Шевчук, Віктор Шишкін.

У вівторок, 14 квітня, на сайті Конституційного суду була оприлюднена його заява про те, що напередодні початку розгляду справи щодо закону про люстрацію навколо Конституційного суду «штучно створюється ситуація напруження і недовіри», на суд чиниться тиск. При цьому в суді послалися на поширені попередніми днями «виступи окремих народних депутатів, громадських діячів та представників правоохоронних органів зі звинуваченнями суддів Конституційного суду в заангажованості, погрозами щодо їхнього кримінального переслідування та закликами до громадян збиратися на мітинг біля стін Конституційного суду».

У четвер, 16 квітня має початися розгляд у Конституційному суді справи щодо закону «Про очищення влади». Подання 47 народних депутатів щодо відповідності Конституції закону «Про очищення влади» надійшло до Конституційного суду 20 січня. Раніше Верховний суд України також звернувся до КСУ щодо конституційності окремих положень закону «Про очищення влади».

XS
SM
MD
LG