Доступність посилання

ТОП новини

Червакова: Калашников робив сепаратистські заклики, порушуючи закон


Олег Калашников, архівне фото
Олег Калашников, архівне фото

Народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Ольга Червакова, коментуючи повідомлення про вбивство колишнього депутата-регіонала Олега Калашникова, заявила, що він був «головним організатором мітингів регіоналів, збіговиськ гопників у центрі Києва і, очевидно, куратором злочинних нападів тітушок на євромайданівців».

«Хто доручав Калашникову нацьковувати людей на людей та озброювати гопників? Хто фінансував пересування політвояжерів спортивної статури? Кому було невигідно, щоб Калашников заговорив? Цю таємницю одіозний регіонал так і забере з собою в могилу», – написала вона у фейсбуці.

Так само вона риторично запитала: «Чи спромігся хтось допитати Калашникова за рік, що минув, про ці події?»

За словами Червакової, є ще й діяльність Калашникова «новітньої доби: сепаратистські заклики, висловлювання, спрямовані на повалення чинної влади».

Саме Ольга Червакова домоглася наприкінці попереднього місяця, березня, від Генеральної прокуратури заяви, що Генпрокуратура разом зі Службою безпеки України перевірить Олега Калашникова щодо його причетності до організації «тітушок» під час Євромайдану і до сепаратизму.

Раніше вона ж домагалася реакції правоохоронців на напад Калашникова на знімальну групу телеканалу «СТБ» біля Верховної Ради, після якої той став відомим.

Раніше в середу, 15 квітня, стало відомо про вбивство Олега Калашникова біля його помешкання в Києві – він помер унаслідок вогнепальних поранень. Справу кваліфікують як умисне вбивство, а серед версій буде й політична діяльність убитого, зокрема, його можлива участь в організації, фінансуванні й модерації «так званого тітушчиного «антимайдану» в Маріїнському парку» біля будівлі Верховної Ради в Києві, написав у фейсбуці радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

XS
SM
MD
LG