Доступність посилання

ТОП новини

Бузину вбили під час прямої лінії Путіна з народом – користувачі соцмереж


Місце вбивства Олеся Бузини (фото зі сторінки Анни Демид у Фейсбук)
Місце вбивства Олеся Бузини (фото зі сторінки Анни Демид у Фейсбук)

Авто нападників було з іноземними номерами – Геращенко

У Києві вбили колишнього шеф-редактора газети «Сегодня» Олеся Бузину. За повідомленням прес-служби київськорї міліції, його застрелили близько 13:20 в районі вулиці Дехтярівської «двоє невідомих у масках».

На місці події працює слідчо-оперативна група міліції під керівництвом виконувача обов’язків глави МВС України Василя Паскала.

Раніше заступник голови київського «Правого сектору» Анна Демид на своїй сторінці у Фейсбук написала, що в Бузину стріляли двоє чоловіків, які приїхали на машині з іноземними номерами, а також, що є чимало свідків убивства.

Народний депутат Антон Геращенко підтвердив, що авто нападників було з іноземними, латвійськими або білоруськими, номерами. Також Геращенко вважає, що вбивство мало «схожий почерк з убивством Олега Калашникова».

Користувачі соцмереж також звернули увагу на те, що вбивство Бузини оперативно прокоментував президент Росії Володимир Путін, який сьогодні проводить пряму лінію з росіянами.

«Близнюками» назвав убивство Бузини і Калашникова радник міністра інформаційної політики України Олександр Бригинець.

Тим часом, журналіст Євген Глібовицький називає постріли в Бузину «пострілами у правоохоронну систему», адже, на його думку, міліція не вберегла важливого свідка, і тепер вдаватиметься чи то до заяв про російський слід у справі, чи то про причетність до неї «нахтненних простими рішеннями насильницьких часів рідних націоналістів».

Президент України Петро Порошенко назвав убивства Олега Калашникова та Олеся Бузини «подіями одного ряду». «Їхня природа і політичний сенс зрозумілі – це свідома провокація, яка ллє воду на млин наших ворогів. Вона спрямована на дестабілізацію внутрішньополітичної ситуації в Україні, на дискредитацію політичного вибору українського народу», – зазначив глава держави.

Під час зустрічі з виконувачем обов’язків міністра внутрішніх справ Василем Паскалем Порошенко заявив, що вимагає швидкого і прозорого розслідування, а також регулярих звітів правоохоронних органів перед суспільством про хід та результати слідчих дій.

Олесь Бузина відомий своїми провокативними українофобськими заявами у ЗМІ. Він є також автором скандальних книжок «Воскрешение Малороссии», «Вурдалак Тарас Шевченко», «Верните женщинам гаремы».

13 січня 2015 року власник однієї з масових українських газет – «Сегодня» – Рінат Ахметов призначив Бузину шеф-редактором видання. Після призначення з газети почали звільнятися журналісти, а 10 березня Олесь Бузина сам написав заяву про звільнення.

На остнанніх виборах до парламенту Бузина балотувався за київським мажоритарним округом № 223 від партії «Русский блок».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG