Доступність посилання

ТОП новини

Запевнення Путіна: Донбасу мені не пропонували, а військ Росії немає в Україні


Володимир Путін зустрічає журналістів після спілкування з народом. Москва, 16 квітня 2015 року
Володимир Путін зустрічає журналістів після спілкування з народом. Москва, 16 квітня 2015 року

Давня традиція лицемірства Путіна з приводу України стала вже звичною – російський телекритик

Президент Росії Володимир Путін 16 квітня – втринадцяте – спілкувався з народом. Пряма лінія, яку транслювали в прямому ефірі державні російські телеканали і радіостанції, тривала майже чотири години, не дотягнувши 50 хвилин до рекорду – в 2013 році «Пряма лінія з Володимиром Путіним» тривала 4 години 47 хвилин.

ЗАВАНТАЖИТИ

Нинішня «Пряма лінія з Володимиром Путіним» обійшлася без сенсацій. Жодних «відвертостей» глави Кремля. Твердження, які нібито просочилися раніше у ЗМІ про те, що Порошенко, нібито, пропонував Путіну «забрати Донбас», російський президент коротко спростував. «Ні, нічого подібного не було», – сказав він.

Але українська тема цим не вичерпалася. Путін говорив про те, що Росія виконує всі Мінські домовленості, у той час як українське керівництво, за його словами, це «робити не поспішає». А відповідаючи на запитання колишньої опозиціонерки Ірини Хакамади про присутність російських військ в Україні, Путін послався на керівника українського Генштабу.

Кажу Вам прямо і чітко: російських військ в Україні немає
Володимир Путін

«Питання, є наші війська в Україні чи нема. Кажу Вам прямо і чітко: російських військ в Україні немає. До речі, в перебігу останнього конфлікту на південному сході на Донеччині, про це найкраще сказав начальник Генерального штабу української армії, який прямо публічно на зустрічі зі своїми іноземними колегами сказав: «Ми не воюємо з російською армією». Що ще додати ?!»

Кажу вам прямо: російських військ в Україні немає – Путін
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:49 0:00


Традиції лицемірства

Телекритик Юрій Богомолов вважає, що відповідь на запитання про присутність російських військ в Україні продовжує традиції лицемірства.

Давня традиція лицемірства з приводу України стала вже звичною
Юрій Богомолов

«Розмову про Україну він починає з того, що «не можна було не втрутитися» і замовчує про те, як він все-таки втрутився в цей процес. Ось ця давня традиція лицемірства з приводу України стала вже звичною. З одного боку, він стверджує, що Україна – це суверенна держава, а з іншого боку розповідає, що і як їй треба робити», – зазначає телекритик.

Юрій Богомолов шкодує, що російському президентові так і не було поставлене запитання про роль державних російських ЗМІ в розпалюванні війни та в нацьковуванні південно-східного регіону України на західний.

Путін відповів приблизно на сім десятків запитань, серед яких постачання газу в Україну, зміна пенсійного віку в Росії, зміцнення рубля, економічні і соціальні проблеми. Усього ж їх прийшло, як повідомили, більше ніж три мільйони. І це єдиний рекорд, який поставило нинішня спілкування Володимира Путіна з народом.

Санкції проти Росії не пов'язані з Україною – Путін
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:12 0:00

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG