Доступність посилання

ТОП новини

Кремлівський агресор кричить: «Тримай злодія!» (Огляд преси)


Російська сторона продовжує заперечувати свою участь в агресії на сході України

Незважаючи на те, що вже більше року триває прихована «гібридна» війна Росії проти України, а Верховна Рада України визнала країною-агресором саме Росію, офіційна Москва вже заявляє, що саме з боку української влади існує воєнна небезпека для Росії. Заяви на кшталт «тримай злодія!» озвучив начальник Генштабу збройних сил Росії Валерій Герасимов. Ці заяви, як наголошує газета «Україна молода», аж ніяк не кореспондуються з новими фактами завезення з території Росії до України 25 танків, 5 реактивних установок «Град» та 15 вантажівок через КПП «Довжанський». При цьому російська сторона продовжує заперечувати свою участь в агресії на сході України і свою організуючу роль у створенні сепаратистських «ДНР» та «ЛНР».

Кремлівський агресор кричить: «Тримай злодія!» (Огляд преси)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:54 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Мораторій на купівлю-продаж землі сільськогосподарського призначення може бути знятий із січня 2016 року, заявив глава адміністрації президента Борис Ложкін. На думку експерта «Газети по-українськи» голови профільного підкомітету Верховної Ради, легальний земельний ринок несе набагато менше загроз для селян-землевласників, ніж тіньовий, що існує останні 15 років, відколи діє цей мораторій. Коли є легальний ринок, держава може легко встановити норми, щоб захистити селянина. Наприклад, такі, що убезпечували б його від несправедливого позбавлення земельних паїв. Земля має продаватися, але Україна до зняття мораторію на її вільний продаж не готова, переконує інший експерт видання. Бо для цього треба, щоб у державі діяв справедливий суд, була дієва боротьба з корупцією, стабільна фінансова система. За теперішніх умов в Україні землю можуть купити лише олігархи, за безцінь. Краще продавати право на довготривалу оренду, переконаний експерт.

Хто з історичних діячів був би корисний сучасній Україні як її лідер? Про це розпитував експертів тижневик «Новое время». Прізвища називались різні. Дехто назвав Отто фон Бісмарка, якби він був розумним українським націоналістом. Також згадувалося прізвище фінського військового і державного діяча Маннергейма. Людини, яка особистим авторитетом зміг мобілізувати всі сили держави для боротьби із зовнішньою загрозою. Або такою людиною міг бути Кемаль Ататюрк, засновник Турецької Республіки. Однак, на думку журналіста Вахтанга Кіпіані – це в чистому вигляді фантазія. Жоден зі світових історичних персонажів не може вирішити проблеми України тут і зараз. Диктатори не підійдуть, оскільки українці якраз проти диктатури і виступали. Моральні авторитети на кшталт Ганді і Гавела – теж мимо. Суспільство за таких не проголосувало б на виборах. Тому ті, кому зараз доводиться нести тягар влади і відповідальності за неї, – це історичний вибір українців.

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG