Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики знову застосовують «Гради» – прес-центр АТО


Російська ракетна система залпового вогню БМ-21 «Град» під час військових навчань у Волгоградській області, квітень 2014 року
Російська ракетна система залпового вогню БМ-21 «Град» під час військових навчань у Волгоградській області, квітень 2014 року

Проросійські бойовики під час обстрілів позицій українських військових далі порушують мінські домовленості, застосовуючи важке озброєння, в тому числі і ракетні системи залпового вогню «Град», повідомляє прес-центр АТО. За його даними, від 18:00 18 квітня до опівночі сепаратисти 21 раз порушили режим тиші.

«На порушення мінських домовленостей злочинці сім разів відкривали вогонь із мінометів калібру 120 міліметрів, одного разу – із артилерії калібру 122 міліметри. Також бандформування після певної перерви знову вдалися до обстрілу наших позицій із реактивних систем залпового вогню «Град», – йдеться у повідомленні українських військових.

Географія обстрілів залишається сталою протягом останніх тижнів – це розташовані на захід від Донецька Піски та Авдіївка, а також ще кілька населених пунктів Донеччини – Опитне, Талаківка, Майорськ та Широкине.

Сепаратисти на своїх сайтах підтверджують ведення боїв у цих населених пунктах і стверджують, що українські військові застосовують артилерію, яка мала бути відведена за мінськими домовленостями.

XS
SM
MD
LG