Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську відкривають військовий меморіал загиблим героям України


У Дніпропетровську, на Краснопільському цвинтарі, де поховані невідомі й уже ідентифіковані бійці АТО, відбулось відкриття військового меморіалу загиблим героям України.

На захід зібралися бійці, родичі загиблих, представники влади, духовенство, небайдужі городяни.

Меморіал висотою майже в 4 метри зроблений із житомирського та токівського гранітів. Пам’ятник встановлений власним коштом приватного підприємця Володимира Нижника, який також є його автором.

За задумом автора, п’єдестал, на якому стоїть пам’ятник, символізує курган, а арки – пелену, що накриває могили полеглих бійців. На монумент чоловік витратив кошти, які раніше збирав на придбання автівки.

У майбутньому, сподівається Володимир Нижник, треба буде спорудити пам’ятники кожному із загиблих бійців, похованих на цвинтарі.

За даними департаменту взаємодії з правоохоронними органами Дніпропетровської облдержадміністрації на березень 2015 року, на Краснопільському цвинтарі у Дніпропетровську загалом як тимчасово неідентифіковані були поховані вже 162 учасники бойових дій на Донбасі.

Раніше у квітні у Дніпропетровську оголосили також про ініціативу спорудження пам’ятника загиблим під час Революції гідності та в боях на Донбасі коштом громадськості. Зараз стартує вуличне опитування жителів щодо концепції нового пам’ятника.

XS
SM
MD
LG