Доступність посилання

ТОП новини

Спільні військові навчання України та США є «новою сторінкою» – Порошенко Байдену


Віце-президент США Джозеф Байден (ліворуч) та президент України Петро Порошенко під час зустрічі в Києві, листопад 2014 року
Віце-президент США Джозеф Байден (ліворуч) та президент України Петро Порошенко під час зустрічі в Києві, листопад 2014 року

Президент України Петро Порошенко подякував віце-президенту США Джозефу Байдену за направлення до України американських військових та проведення спільних навчань «Безстрашний захисник-2015», а також за особистий внесок у реалізацію цього проекту.

«Це нова та важлива сторінка, яка довела стратегічний рівень партнерства між Україною і США», – сказав Порошенко у телефонній розмові з Байденом, повідомляє прес-служба президента України.

Співрозмовники скоординували подальші дії у сфері оборони, зокрема щодо надання Україні додаткової допомоги.

Віце-президент Байден проінформував про готовність Сполучених Штатів надати Україні кредитні гарантії на мільярд доларів у рамках фінансової підтримки у 2015 році. Він також повідомив про фінансування проектів для надання гуманітарної допомоги вимушеним переселенцям та постраждалим у результаті війни на Донбасі.

20 квітня в Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, що в Яворівському районі Львівщини, відбулася церемонія відкриття українсько-американського командно-штабного навчання із залученням військ «Безстрашний захисник-2015».

Росія висловлює обурення з цього приводу. Речник президента Путіна Дмитро Пєсков твердить, що прибуття американських інструкторів в Україну загрожує подальшою дестабілізацією ситуації в країні, зокрема, на сході, де українським військовим протистоять проросійські бойовики. Пєсков додає, що «присутність таких фахівців із третіх країн не сприяє врегулюванню конфлікту й формуванню сприятливої атмосфери».

XS
SM
MD
LG