Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську побили активістку з Донбасу, яка рятувала українських бійців


У Дніпропетровську 20 квітня стався напад на члена правозахисної групи «Січ», переселенку з Донбасу Наталію Борнякову. Про це повідомила дніпропетровський правозахисник, голова ради правозахисної групи «Січ» Оксана Томчук.

За її словами, активістку побили троє чоловіків міцної статури, при цьому їй погрожували, обзивали «жидобандерівкою», «рекомендували» залишити місто.

Правозахисник вважає, що побиття пов’язане з громадською роботою, яку здійснювала потерпіла та її організація.

«Тендітну Наталію троє молодиків били підло і по-звірячому, розповідаючи про те, що їй, «жидобандерівці», не варто було обирати містом свого мешкання наш Дніпро. Били сильно і цілеспрямовано, знаючи, хто вона і чим займається. На жаль, я не маю сумніву, що це відповідь на нашу діяльність», – заявила Томчук.

Про Наталію Борнякову в Україні стало відомо після того, коли вона переховувала в своєму будинку в Старобешеві Донецької області двох поранених бійців 39-го батальйону, за що потрапила до полону озброєних сепаратистів. Після звільнення вона мешкає у Дніпропетровську.

У міському управлінні міліції Радіо Свобода підтвердили факт побиття Наталії Борнякової невідомими й заподіяння їй тілесних ушкоджень. Заяву про злочин зареєстрував Самарський районний відділ міліції Дніпропетровська.

XS
SM
MD
LG