Доступність посилання

ТОП новини

Марія Савченко у США закликає допомогти звільнити її дочку


Марія Савченко
Марія Савченко

Марія Савченко під час візиту у США закликала міжнародних лідерів використати свій вплив для звільнення з російської вʼязниці її дочки, народного депутата України Надії Савченко. У коментарі «Голосу Америки» Марія Савченко розповіла, що привезла у США звернення до президента цієї країни Барака Обами з проханням допомогти у звільненні дочки.

Очікується, що у вівторок Марія Савченко зустрінеться у Нью-Йорку з помічником генерального секретаря ООН із прав людини Іваном Шимоновичем.

У неділю Марія Савченко взяла участь у мітингу солідарності з Надією Савченко, що тривав біля будівлі представництва Росії в ООН у Нью-Йорку. У коментарі агентству The Associated Press Марія Савченко заявила, що її дочка є політвʼязнем, а російські слідчі не мають доказів її причетності до загибелі журналістів.

У Росії Надію Савченко обвинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі і незаконному перетині кордону. Українка всі звинувачення відкидає. Її захист наполягає, що влітку минулого року Надію Савченко викрали з території України.

16 березня Надія Савченко відновила голодування.

XS
SM
MD
LG