Доступність посилання

ТОП новини

Прес-центр АТО: противник не припиняє провокацій


Сепаратисти біля окупованої ними Макіївки, 21 квітня 2015 року
Сепаратисти біля окупованої ними Макіївки, 21 квітня 2015 року

У вівторок, 21 квітня, в зоні проведення антитерористичної операції не припинялися збройні провокації з боку противника, заявляють у прес-центрі штабу АТО. Загалом з півночі до 18-ї години вздовж лінії розмежування відбулося 14 обстрілів позицій українських військ, мовиться в повідомленні.

Зокрема, на Донеччині незаконні збройні формування угруповання «ДНР» вранці 4 рази відкривали вогонь по опорному пункту сил АТО поблизу селища Широкине – зі стрілецької зброї, автоматичних гранатометів, мінометів калібром 120 і 82 міліметрів, а також із танка. Крім того, противник обстріляв українські позиції поблизу села Піски з міномету калібром 120 міліметрів.

У другій половині дня 3 обстрілів сепаратистів із автоматичних гранатометів, стрілецької зброї і снайперської гвинтівки зазнали українські позиції поблизу населеного пункту Опитне.

«Обстрілів із боку бандформувань із стрілецької зброї і протитанкового ракетного комплексу зазнали позиції українських військ поблизу населених пунктів Авдіївка, Ленінське і Шуми», – повідомив речник АТО Сергій Даниленко.

А на Луганщині сепаратисти вели обстріл позицій сил АТО неподалік Щастя Новоайдарського району.

Відео: Військове телебачення України

Іще з 15 лютого в зоні проведення АТО мав настати режим незастосування зброї, великокаліберну зброю сторони мали відвести від лінії зіткнення. Але обстріли й бойові дії тривають досі. Сторони звинувачують у порушеннях одна одну. А місія ОБСЄ повідомляла й про неуточнену «третю сторону», яка, порушуючи перемир’я, провокує сторони конфлікту на бойові дії.

XS
SM
MD
LG