Доступність посилання

ТОП новини

Російські ЗМІ повідомили про сома, який «з’їв фашиста»


Якого буцімто спіймали 6 квітня у річці Одері

Низка російських видань як справжню передрукувала фальшиву новину про сома, в череві якого нібито «знайшли людські кістки і металевий значок офіцера СС». Насправді це новина-жарт із сайту World News Daily Report.

«Із річки Одер 6 квітня два польські рибалки виловили велетенського сома, всередині якого виявили останки нацистського офіцера, пише видання Worldnewsdailyreport», – повідомили на російському телеканалі «Звезда».

Про це також написали на сайті видання «Комсомольская правда»: «Біологи визначили вік сома – від 90 до 110 років. За їхніми словами, особини цього виду можуть їсти навіть собак і котів, а більші екземпляри нападають навіть на людей». (Щоправда, «КП» все ж виправилась, дописавши до тексту повідомлення про те, що «пізніше з’ясувалося, що на тому сайті здебільшого публікують жартівливу інформацію».)

Таку інформацію передрукували з сайту пародійних новин World News Daily Report.

Раніше це саме зображення російський канал «Звезда» використовував у новині про те, як в Італії зловили величезного сома. (Про того ж велетенського італійського сома з тим же фото писала в лютому й «Комсомольська правда».)

А зображення з «емблемою офіцера часів нацистської Німеччини», яке продемонстрували на самому сайті World News Daily Report, можна знайти на форумах у повідомленнях, датованих принаймні 2014 роком. Уперше ж, як виглядає, це фото оприлюднили в одній американській місцевій газеті ще 2009 року.

Однак у російських ЗМІ видали цей жарт за реальну подію.


На цю ж тему:

21.04.2015
LifeNews про «георгіївську стрічку» у Харкові

Російські журналісти спотворили цитату голови Харківської ОДА далі
20.04.2015
Телеканал Росії спотворив текст співзасновника СNN щодо України

Зняли інформацію, про те що, Росія озброює сепаратистів, та додавши, що «США скористались зміною влади в Україні» далі
20.04.2015
П’ять випадків брехні Росії про Україну лише за один тиждень (світова преса)

Російські ЗМІ та сепаратисти зі сходу брехали про американців-ґвалтівників і наступ на Маріуполь далі

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG