Доступність посилання

ТОП новини

Парламент вимагає у Путіна звільнити Савченко та Сенцова


Верховна Рада України проголосувала за постанову про вимогу українського парламенту до президента Росії Володимира Путіна звільнити незаконно затриманого депутата України та члена ПАРЄ Надію Савченко. Парламент також закликав Росію дотримуватись Мінських угод у пункті про обмін полоненими за принципом «усіх на усіх», у тому числі щодо українського режисера Олега Сенцова.

За цей документ проголосували 249 народних депутатів.

Парламент проголосував за вимогу звільнити Савченко та Сенцова
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:13 0:00

«25 лютого 2015 року Московський міський суд залишив народного депутата України Надію Савченко за ґратами. 24 лютого 2015 року з ініціативи громадської організації «Відкритий діалог» було оприлюднено так званий «Список Савченко» – список осіб, відповідальних за незаконне ув’язнення в Російській Федерації народного депутата України Надії Савченко», – мовиться у постанові.

Верховна Рада також звернулася до міжнародних організацій, міжпарламентських асамблей, парламентів та урядів демократичних країн світу, зокрема, до Європарламенту, ПАРЄ, Єврокомісії, Парламентської асамблеї ОБСЄ, ООН, Конгресу США із закликом запровадити персональні санкцій проти осіб, відповідальних за незаконне ув’язнення в Російській Федерації народного депутата України Надії Савченко.

XS
SM
MD
LG