Доступність посилання

ТОП новини

Раді пропонують націоналізувати майно торговельної мережі «АТБ»


У Верховній Раді зареєстровали проект закону про націоналізацію майна торговельної мережі «АТБ».

«Розвиток бізнесу торговельної мережі «АТБ» досяг свого піку за часів злочинного режиму Віктора Януковича. Магазини «АТБ» працювали до Революції гідності під протекторатом попередньої влади, а зараз, за інформацією спецслужб, через власників офшорних компаній мережа супермаркетів має у співвласниках свого бізнесу відомого російського олігарха Костянтина Малофєєва», – мовиться у пояснювальній записці.

Автори законопроекту зауважують, що Малофєєв, за публікаціями у ЗМІ, здійснює масштабну фінансову підтримку угруповань «ДНР» та «ЛНР».

«Цей факт пояснює, чому, незважаючи на російську окупацію Криму та військову агресію Російської Федерації на сході України, мережа супермаркетів «АТБ» без перешкод працює на окупованих територіях та продовжує отримувати прибутки», – зазначається у пояснювальній записці.

Законопроект передбачає примусове відчуження майна торговельної мережі «АТБ» з мотивів суспільної необхідності – «з метою недопущення фінансування тероризму і незаконних збройних формувань та з метою створення національної роздрібної торговельної мережі соціальної направленості».

У торговельній мережі «АТБ» наразі цю законодавчу ініціативу не коментують.

На початку квітня у Верховній Раді не вистачило голосів для ухвалення закону про націоналізацію в Україні майна держави-агресора та його резидентів.

XS
SM
MD
LG