Доступність посилання

ТОП новини

Держдепартамент: Росія перекинула ще більше зброї бойовикам, на кордоні рекордна кількість військ


«Спільні російсько-сепаратистські сили вже тривалий час проводять у Східній Україні все більш складні військові вишколи» – йдеться у заяві

Спільні війська Росії та сепаратистів продовжують порушувати мінські домовленості. Про це йдеться у офіційній заяві, поширеній Державним департаментом США.

У документі зазначено, що «російсько-сепаратистські сили тримають значну кількість артилерії та численні ракетні установки на територіях, де розміщення подібних військових систем заборонено угодами Мінськ-2».

Державний департамент також додає, що російські військові перекинули додаткові системи ППО до Східної України і деякі з них наблизили до лінії фронту.

«Це найвища кількість російських систем протиповітряної оборони у Східній Україні з серпня 2014 року», – йдеться у заяві.

Окрім того, Держдепартамент зазначає, що «російські та сепаратистські сили концентрують у Східній Україні обладнання для оперативного керування військами».

«Спільні російсько-сепаратистські сили вже тривалий час проводять у Східній Україні все більш складні військові вишколи. Все більш складна природа цих вишколів не лишає сумніву, що у ньому бере участь Росія. Вишколи також включають російські безпілотники, що я безперечним доказом російської присутності», – заявляє Державний департамент США.

Документ також акцентує на нарощуванні російських військ на кордоні з Україною.

«Після періоду збереження певного рівня присутності своїх військ вздовж кордону, Росія знову відправляє до нього додаткові підрозділи. Таким чином кількість російських військ на кордоні з Україною стане найбільшою з жовтня 2014 року. Росія також перегрупувала військові підрозділи біля Бєлгорода, навпроти Харкова», – повідомляє Держдепартамент США.

Держдепартамент також зазначає, що «Росія продовжує доправляти важке озброєння до східної України з час входження у силу режиму припинення вогню відповідно до угод Мінськ-2 15-го лютого».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG