Доступність посилання

ТОП новини

Лавров: присутність десантників зі США в Україні – це порушення Мінської угоди


Сергій Лавров
Сергій Лавров

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив у телефонній розмові з державним секретарем США, що прибуття в Україну американських десантників є порушенням мінських домовленостей. Повідомлення про телефонну розмову оприлюднене на сайті МЗС Росії.

«Сергій Лавров звернув увагу на те, що прибуття на Яворівський полігон під Львовом військовослужбовців 173-ї повітряно-десантної бригади США й інформація про появу у лавах українських військ на Донбасі персоналу американської військової компанії «Акедемі» свідчать про порушення Києвом своїх обов’язків щодо виведення всіх іноземних формувань, військової техніки і найманців із території України», – мовиться у повідомленні.

Сергій Лавров також зазначив, що Росія «готова до конструктивної співпраці зі США» «На основі рівноправʼя, поваги до російських інтересів і повної відмови від спроб тиску на нашу країну», – зазначив російський міністр.

Державний департамент США зміст розмови Джона Керрі з Сергієм Лавровим поки не оприлюднив. Раніше Вашингтон повідомив, що, за його даними, Росія розмістила на сході України нові системи протиповітряної оборони і бере участь у військових навчаннях сил сепаратистів на порушення мінських домовленостей.

Українська сторона заяву МЗС Росії поки не коментувала.

20 квітня на Львівщині відбулося урочисте відкриття українсько-американських командно-штабних навчань Fearless Guardian.

Росія не визнає присутності на сході України своїх військових, а також матеріальної і технічної підтримки сепаратистів.

XS
SM
MD
LG