Доступність посилання

ТОП новини

Новий керівник «Укртранснафти» Сидорак приступив до виконання обов’язків


Роман Сидорак
Роман Сидорак

Новий керівник «Укртранснафта» Роман Сидорак приступив до виконання обов’язків, повідомляє кореспондент програми Радіо Свобода та Першого національного «Схеми».

Сидорак без перешкод потрапив до приміщення «Укртранснафти» зранку у четвер.

Наразі відсторонений керівник компанії Олександр Лазорко передає справи новому очільнику.

«Мене допустили до місця, зараз проходить передача документації, справ. Є доручення наглядової ради передати справи до 15:00. Але перелік питань, окреслений дорученням, дуже широкий, він стосується не тільки офісу в Києві, а у офісів у Львові, Кременчуку й Одесі. Тому, можливо, з цим трохи затягнеться», – зазначив Сидорак кореспонденту Радіо Свобода.

Це вже третя спроба замінити менеджера Олександра Лазорка, якого пов’язують з Ігорем Коломойським, на іншого керівника.

Перша спроба викликала публічне протистояння з боку олігарха Коломойського, тоді він приїхав з озброєною охороною в офіс державної компанії «Укртранснафти», тоді ж стався інцидент з журналістом Радіо Свобода Сергієм Андрушком.

19 березня наглядова рада «Укртранснафти» тимчасово відсторонила голову правління Олександра Лазорка від посади, замість нього призначили Мірошника. Однак він по суті так і не зміг почати виконання своїх обов’язків на цій посаді.

Олександр Лазорко взяв лікарняний, призначив замість себе виконувачем обов’язків голови правління «Укртранснафти» свого заступника Наталію Парахоняк. З 19 березня по 8 квітня вона представляла інтереси підприємства як виконувач обов’язків голови правління і мала в своєму розпорядженні печатки підприємства.

8 квітня наглядова рада «Укртранснафти» призначила тимчасовим виконувачем обов’язків підприємства Сергія Сукала замість Юрія Мірошника.

Корпоративний конфлікт навколо компаній «Укрнафта» та «Укртранснафта» аналітики називають серед причин відставки голови Дніпропетровської облдержадміністрації Ігоря Коломойського.

Новий виконувач обов’язків керівника «Укртранснафти» Роман Сидорак навчався в Івано-Франківському державному технічному університеті. З 2003 до 2012 року працював у фінансових департаментах «Укртранснафти». До призначення на посаду виконувача обов’язків керівника «Укртранснафти» був фінансовим директором компанії «Сучасні розрахункові системи».

XS
SM
MD
LG