Доступність посилання

ТОП новини

Прес-центр АТО: ситуація далі неспокійна


Український військовий на позиції біля села Піски, що постійно зазнає обстрілів сепаратистів, 23 квітня 2015 року
Український військовий на позиції біля села Піски, що постійно зазнає обстрілів сепаратистів, 23 квітня 2015 року

Прес-центр штабу антитерористичної операції повідомляє, що в четвер, 23 квітня, ситуація в зоні проведення АТО залишалася неспокійною: з півночі до 18-ї години незаконні збройні формування провели 20 обстрілів позицій українських військ, здебільшого зі стрілецької зброї та мінометів.

«На Донеччині злочинці 5 разів вели вогонь із мінометів калібром 120 міліметрів і двічі з артилерійських систем калібром 122 міліметри, вже вкотре грубо порушуючи мінські угоди. Обстрілів із важкої артилерії зазнали сили АТО біля населених пунктів Широкине, Піски, Авдіївка та Курдюмівка. Бандформування також відкривали вогонь по наших опорних пунктах неподалік населених пунктів Опитне, Кірово та Ленінське з мінометів, протитанкового ракетного комплексу, автоматичних гранатометів, кулеметів, снайперських гвинтівок і стрілецької зброї», – заявив речник АТО Сергій Даниленко.

У Луганській області за цей період вогню по позиціях українських військ не відкривали.

А поблизу Маріуполя вночі і в першій половині дня українські підрозділи зафіксували проліт 6 безпілотних літальних апаратів, повідомили у прес-центрі АТО.

Відео: Військове телебачення України

Іще з 15 лютого в зоні проведення АТО мав настати режим незастосування зброї, великокаліберну зброю сторони мали відвести від лінії контакту. Але обстріли й бойові дії тривають досі. Сторони звинувачують у порушеннях одна одну.

XS
SM
MD
LG