Доступність посилання

ТОП новини

«Риса, котра відрізняє мене від інших, – оперний спів» – Соломія Лук’янець


Соломія Лук’янець
Соломія Лук’янець

Вона підкорила зі сцени у Берліні не лише публіку, а й журі німецького варіанту «Голос. Діти»

Берлін – Юний талант оперного співу, яка відома з численних музичних конкурсів в Україні, Соломія Лук’янець підкорила зі сцени у Берліні не лише публіку, а й журі німецького варіанту «Голос. Діти». Далі про те, як молодий талант хоче перевершити свою відому тітку – солістку Віденської опери Вікторію Лукянець.

Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:18 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Цей голос, котрий змушує слухачів захоплено зачаїти подих – із України. У Німеччині також. А одна з членів журі на конкурсі «Голос. Діти», навіть не змогла стримати сліз… «Як тебе звати? – Соломія Лук’янець». Про неї, як про юну талановиту співачку, пише «Вікіпедія». Вона має власну сторінку у YouTube: тут можна послухати її спів. Перелік перемог Соломії у конкурсах – такий само довгий, як і кількість нагород, турне, гастролей. Також і зустрічей з відомими людьми – політиками, співаками, музикантами, з її знаменитою тіткою, примадонною Віденської опери Вікторією Лук’янець. Шлях до успіху, якого вона вже досягла, у багатьох триває роками. А про що ще може мріяти дівчинка, якій щойно виповнилося 14 років?


«Я мрію над усе стати оперною співачкою, співати на великих сценах. Я люблю театр, я люблю костюми – яскраві, пишні! У своїй майбутній роботі я могла б поєднати ці захоплення: співати оперу на сцені у красивому розкішному вбранні», – сказала Соломія Лукьянець в інтерв’ю Радіо Свобода.

«Солька» – так називає її мама – має кришталеве сопрано у три октави, володіє естрадним, джазовим та академічним вокалом. Її талант – це сімейна риса. «По-перше, моя уся родина – музиканти. Моя мама завжди хотіла дати мені ґрунтовну музичну освіту. Тому з самих малих років вона прививала мені класичну музику. Вона вмикала її мені, коли я ще не вміла розмовляти».

Соломія розуміє, що для своєї мети, вона має багато зробити: «Я хочу закінчити школу, закінчити консерваторію. Я знаю, що таланту замало. Коли я прослуховувалася у однієї оперної співачки, то вона сказала, що я маю сильний голос для мого віку. Водночас мені радять зачекати з навантаженнями до 16 років. На жаль, у співаків творчий шлях починається дещо пізніше. Доводиться чекати. Але я співаю. Я співаю для себе».

Крім того, я професійно займаюся плаванням і збираюся записатися на танці

Крім того юна співачка захоплюється зйомкою відео і грає на флейті, на фортепіано. «Це забирає у мене дуже багато часу. Крім того, я професійно займаюся плаванням і збираюся записатися на танці. Тобто я маю бути постійно чимось зайнята. Можливо, це заслуга моєї мами. Вона завжди мене чимось займала», – говорить Соломія і зізнається, що це стало її «характером».

«Заради популярності я ніколи б не погодилася змінитися»

Соломія захоплюється театром. «Я ходжу часто в оперні театри, слухаю опери, але й люблю слухати сучасну поп-музику. Мені важко надати перевагу одному напрямку: хард-рок, електро чи поп-музика. Саме у даний момент у мене в голові мелодія із «Травіати». Нині я граю її на флейті. Це – арія Віолетти. Я слів не знаю, але приблизно так: лалаалла», – співає Соломія.

На запитання, чому вона все-таки не пройшла далі у німецькому конкурсі «Голос. Діти», стримано пояснює: тренер обирає одного з трьох співаків, які, на його думку, мають найкращі шанси виграти. Вона – теж, але мала б співати щось із… поп-музики.

Кожна людина – індивідуальність. Риса, котра відрізняє мене від інших – оперний спів

Соломія ж не погодилася на компроміс: «Заради популярності я ніколи б не погодилася змінитися. Лише заради того, щоб стати такою, якою мене хотіли б бачити люди, – не бачу в цьому сенсу. Навіщо тоді жити? Кожна людина – індивідуальність. Риса, котра відрізняє мене від інших – оперний спів».


У цієї дівчинки є все, щоб стати, як вона мріє, першою Соломією Лук’янець. А не, скажімо, другою Соломією Крушельницькою чи другою Вікторією Лук’янець.

Здається, вона знає чого хоче. І знає, як того досягти.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG