Доступність посилання

ТОП новини

У списках на люстрацію буде 5000 чиновників (огляд преси)


Тепер кожен українець зможе запросто перевірити чиновника щодо законності займаної ним посади

Днями в Україні запрацював онлайн-реєстр чиновників, які потрапили під люстрацію. Тепер кожен українець за допомогою цього ресурсу зможе запросто перевірити чиновника щодо законності займаної посади. Для цього потрібно зайти на сайт Громадського люстраційного комітету. Як інформує газета «Сегодня» – у чорний список внесені вже 755 екс-чиновників – ті, які обіймали посади при уряді Януковича, і ті, хто працював на ключових посадах під час Євромайдану. У список потрапили і чиновники, звільнені за законом про люстрацію, і які звільнились за власним бажанням: їхні прізвища розсортовані «за областями України» і «за галузями влади». Список буде оновлюватися, і в планах у комітету – розширити його до 5000 осіб. Туди можуть додати чиновників, які підпадають під люстрацію за іншими критеріями – скажімо, майновим.

В Україні стартував черговий етап мобілізації до лав Збройних сил. Він триватиме до червня. Готуватися до призову в Генштабі почали ще 10 квітня: потенційних солдатів стали викликати у військкомати для проходження медоглядів. Військові називають це «вивченням мобілізаційного ресурсу». Експерти газети «Сегодня» вважають, що нарощування військової потужності України може змінити ситуацію на фронті. «Зараз українська армія є реальним стримуючим фактором. Раніше в країні не було ніякої армії», – вважають експерти. Тепер все інакше, і Україна вже може захищатися. Мінські домовленості не забороняють України проводити мобілізацію. І українці не повинні сидіти склавши руки на радість агресору.

Повістка – це не обов’язково на фронт, наголошує газета «Голос України». В АТО строковики не поїдуть, переконують у Генштабі. Незважаючи на непростий період у країні, призовники позитивно налаштовані та у гарному настрої. В інтерв’ю виданню вони кажуть, що не хочуть ховатися у підвалах від призову. Адже загроза притягнення до кримінальної відповідальності за ухиляння від призову продовжуватиме висіти, як дамоклів меч, не один рік. Одержати вирок і відбувати термін за ухиляння від мобілізації або призову – не найкраща перспектива, переконані призовники. Заголовок статті – «Тест на патріотизм для молоді».

Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:30 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG